Interieurtips

Je kledingkast indelen

 

De ideale kledingkast uitkiezen is geen makkelijke opdracht. Je hebt ze tegenwoordig in oneindig veel verschillende maten en vormen, en je kan ze ook nog eens indelen zoals jij maar wilt. Vandaar hebben we 10 tips geselecteerd om jouw keuze net iets makkelijker te maken. Uiteraard kan je bij onze dealers ook rekenen op persoonlijk advies!

 

  1. Draaideur- of schuifdeurkast?

Deze keuze maak je best door de voor- en nadelen grondig af te wegen. Zo heeft een schuifdeurkast als groot voordeel dat je geen extra ruimte verliest waardoor ze ook in een kleine slaapkamer past. Het nadeel is dat je nooit alle schuifdeuren tegelijk kan openen voor een overzicht. Het voordeel van een draaideurkast is dat ze meestal wat goedkoper zijn en makkelijk open en dicht gaan. Een nadeel is dat je extra ruimte moet voorzien voor het openen van de draaideuren.

  1. Wat ga je opbergen?

Voor je jouw nieuwe kledingkast uitkiest, moet je goed weten wat je hierin gaat opbergen. Denk goed na over de kleding die je bezit en vergeet hierbij ook geen extra’s zoals accesoires, ondergoed, schoenen, … Ga je dit allemaal in je kledingkast bewaren of heb je extra opbergruimtes? Op deze manier weet je wat voor opbergers je nodig hebt: hangers, legvlakken, haakjes, … .

  1. De indeling bepalen

Als je goed hebt nagedacht over je kleding kan het indelen beginnen. Je mogelijkheden zijn enorm uitgebreid! Het is vooral belangrijk om goed te beseffen hoeveel ruimte je nodig hebt voor je kleding: als jij vaak bloezen en hemden draagt, hoeft je hangruimte niet zo hoog te zijn als wanneer je vaak kleedjes draagt. Dan kan je bijvoorbeeld boven- of onderaan nog extra legruimte voorzien. Zo ga je verder te werk tot je de perfecte indeling hebt op maat van jouw garderobe!

  1. Benut je schuine wanden

Verlies geen ruimte door je schuine wanden. Waarom gebruik je deze ruimte niet gewoon als opbergruimte? Hier kan je bij één van onze dealers makkelijk een slimme oplossing voor laten uittekenen. Geen verloren ruimte meer, wel een mooi ingebouwde kast!

  1. De dressing

Ben jij één van de gelukkigen met een extra grote ruimte voor je kleding? Overweeg dan zeker eens een dressing of een inbouwoplossing! Op deze manier haal je het meeste uit de ruimte en het oogt steeds mooi opgeruimd. Met een inloopkast kan je alle kanten uit: zo kan je bijvoorbeeld hangers voorzien maar ook vakken en lades. Tal van ingenieuze snufjes maken jouw ervaring nog aangenamer. Voor het uittekenen van een dressing ga je best meteen langs bij één van onze dealers, met de afmetingen van je ruimte, zodat zij je precies kunnen tonen wat mogelijk is!

  1. Onder het bed

Voor wie minder ruimte heeft, is opbergruimte onder het bed dé oplossing. Een kledingkast loopt maar al te vaak over met spullen die je slechts zelden gebruikt. Die warme truien voor vrieskoude winterdagen, ski-uitrusting, zomerkleding die je enkel op vakantie draagt, … Deze heb je niet meteen nodig, maar door ze onder je bed te bewaren blijven ze toch binnen handbereik. Of wat dacht je van je beddengoed? Erg handig!

  1. Handige snufjes

Voor een kleine meerprijs kan je een aantal handige snufjes toevoegen aan je kledingkast zoals bijvoorbeeld een uitschuifbare staaf met haakjes voor riemen, dassen, sieraden, … Hetzelfde is mogelijk met mandjes of één handige haak waar je je kleding voor de volgende dag aan kan hangen. Er zijn tal van mogelijkheden die het zeker waard zijn om bij stil te staan.

  1. de commode

Als je er de ruimte voor hebt, is een commode misschien wel de perfecte uitbreiding naast de kledingkast. Hierin bewaar je makkelijk kleinere spullen op een overzichtelijke manier. Denk maar aan ondergoed, pyjama’s of je t-shirts. Ook heb je ruimte bovenop de commode voor een leuk plantje, een spiegel of een mooie sieradendoos.

  1. Je schoenen

Een belangrijk onderdeel van elke garderobe: de schoenen! Ontelbaar verschillende paren of gewoon enkele praktische sets, ook je schoenen hebben een opbergplaats nodig. Het is zeker mogelijk om een schoenenrek te voorzien in je kledingkast, zoals je op de foto hierboven kan zien. Zeker schoenen voor speciale gelegenheden zijn ideaal om hierin te bewaren. Op deze manier kan je in één oogopslag bepalen welke schoenen je bij jouw outfit wilt dragen en blijft alles netjes bij elkaar! Toch is een apart schoenenrek voor velen een interessantere optie. Deze kan je uiteraard ook vinden bij onze dealers!

  1. Personaliseer!

Je perfecte kledingkast is pas echt compleet als ze bij je interieur en persoonlijke stijl past. De mogelijkheden wat betreft kleuren, spiegeldeuren, handgrepen en verlichting zijn eindeloos. Gelakte of matte fronten, een spiegeldeur in het midden, … Jij beslist!

 

Met deze tips in je achterhoofd heb jij straks de kledingkast van je dromen, waar je nog jaren van zal genieten! 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT