Trend

Urban Jungle

 

Ga voor groen

De Urban Jungle trend blijft bestaan in 2018. Kamerplanten, groene tinten, botanische prints: alles kan en mag! Hier alvast een aantal tips om jouw woning om te vormen tot een ware jungle.

1. Planten, planten, planten!
Bij deze trend draait het allemaal om de natuur naar binnen te brengen. Plantjes zijn dus essentieel en overdrijven mag. Hangplanten, grotere kamerplanten, cactus, wat je maar wilt. Kleed een vrij hoekje bijvoorbeeld aan door een kamerplant met een aantal kleine plantjes en cactus te combineren.

2. Botanische prints
Je ziet ze steeds vaker, de leuke prints met planten of palmbladeren. Deze fleuren je woning helemaal op en zijn beschikbaar in allerlei vormen. Kussens en posters bijvoorbeeld, of behangpapier als het iets blijvender mag zijn.

3. Groen getint
Voor wie bereid is om de verfborstels boven te halen is er de groene verf. Jouw favoriete tint groen op de muur maakt een wereld van verschil. Wees creatief en ga misschien eens voor een ombré-effect? Het hoeft natuurlijk niet de muur te zijn. Je kan een aantal accesoires zoals fotokaders of bankjes ook makkelijk verven.

4. Natuurlijke elementen
Riet, rotan, aardewerken potten en natuurlijk hout helpen om het geheel af te maken. Een houten krukje of rieten mand zorgen ervoor dat het ‘jungle’ gevoel behouden blijft.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT