Trend

Speel met textuur

Een tijd geleden was een interieur opgebouwd uit mooi bijpassende materialen. Vandaag de dag is dat anders. Het mixen van verschillende texturen geeft je interieur net meer karakter en creëert contrast. Kortom: een erg leuke, creatieve interieurtrend om je woonkamer op te frissen. Je kan hier op veel verschillende manieren mee aan de slag!

Textuur van materialen

Denk maar eens na over welke texturen zich reeds in je woonkamer bevinden. Een salon in stof of leder? Een gewoven tapijt? Tegelvloer of een warme parketvloer? Al deze woonelementen bezitten een eigen textuur. Kies jij doorgaans voor gladde materialen zoals marmer en glas of eerder materialen met een zichtbare textuur? Naargelang je interieurstijl kan je hiermee gaan spelen. De foto hierboven is hier alvast een mooi voorbeeld van. Gladde elementen zoals de lederen zetel en het tv-meubel in eikenfineer worden gecombineerd met een tapijt in schapenvacht, een harige plaid en dienbladen uit ruw hout.

Natuurlijke elementen

De mooiste texturen vind je in woonaccesoires geïnspireerd op natuurlijke elementen. Rotan manden, kussens en plaids in nepbont, … Ook textiel vind je tegenwoordig in allerhande verschillende texturen, vaak etnisch getint. Denk ook aan de wollige Berber kussens en tapijten, manden met franjes en zelfs planten zorgen voor een interessant contrast. De neutrale, warme tinten zorgen ervoor dat deze elementen perfect opgaan in je interieur zonder te overheersen.

Wees creatief

Textuur is echt enorm veelzijdig. Alles in je interieur heeft een bepaalde textuur. Wees daarom ook creatief en laat je niet te snel afschrikken. Had je al eens gedacht aan reliëf behangpapier bijvoorbeeld? Hiermee transformeer je jouw woning in een loft met betonnen muren of liever bakstenen? Een houtreliëf voor extra warmte misschien? De foto hierboven geeft alleszins weer hoe een reliëf behang ook warmte kan creëren. Zo zijn er nog tal van creatieve manieren waarmee je textuur kan creëren!

 

Ben jij van plan om aan de slag te gaan met textuur maar twijfel je nog? Je kan steeds bij ons terecht met al je vragen! Neem contact op via de website of social media en wij helpen je verder.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT